8 oktober, Inner Mongolia 
Monday, October 8, 2007, 06:23 PM - China
Dag 1

Om 7 uur vertrok het vliegtuig richting Hohhot. Ik was nog heel erg moedig met mijn korte broek het vliegtuig in gestapt. Eenmaal in Hohhot bleek het een verkeerde keuze, maar ik heb mij groot gehouden en alleen maar een trui aan getrokken.

Ik ben richting Inner Mongolie gegaan met Barry, Rick, Jelmer, Bingen Adriaan. Adriaan schijnt bekend te zijn bij Sunweb dus daar gaan wij nog even achter aan met Debbie.
Wij kennen elkaar eigenlijk nog maar een paar weken maar het ging de hele vakantie perfect samen, heb groepen meegemaakt die al lang uit elkaar gegaan waren!

Op Hohhot richting een travel agency gegaan om een tripje te boeken. Aangezien wij met zijn 6en waren is back packen niet een heel erg goed plan. Het is gewoon een beetje lastig om elke keer voor 6 mensen dingen te regelen en te doen.
Wij hebben precies uitgelegd wat wij wilde zien en volgens ons zouden wij dan wel 5 dagen zoet zijn. De meneer van het reisbureau dacht dat wij over de planning eigenlijk maar 3 dagen nodig hadden. Met een extra activiteit hebben wij het naar 4 dagen kunnen brengen.

Nadat wij even geld zijn wezen pinnen en gegeten hadden hebben wij al ons geld overhandigd aan de meneer van het reis bureau en zijn wij richting de graslanden vertrokken.

De graslanden waren 2 uur rijden de bergen in en wij waren dan ook 1500 meter boven de zee spiegel. Het enigste wat je op het grasplateau ziet is gras, echt alleen maar gras.
Na 2 uur rijden kwamen wij aan op de plaats van bestemming. Een mooi resort in de oude stijl van de Mongolen, een soort tent. Aan de zon kant had je een heel groot raam en de kamers waren heel erg koud.

Het betonnen tenten kamp zou nog 1 maand open zijn en dan zou de permafrost het zooitje zo koud maken dat er geen plaats meer is voor toerisme. Er waren in het kamp ook nog normale tenten aanwezig zoals ze die vroeger hadden alleen zijn de schappen huiden vervangen met een zeil.

S’avonds hebben wij een soort bonte avond gezien van de Mongolen, Barry heeft bij een van de optredens zijn respect getoond voor de zanger door hem een biertje aan te bieden en door de persoon die aan het dansen was zeker 2 minuten te omhelzen.

Dag 2

Wij zijn de dag begonnen met een Chinees ontbijt, wij hebben het ontbijt gelaten voor wat het was en al de cakejes geplunderd en ervandoor gegaan. Op naar het paardrijden.

Tijdens mijn nog maar korte leven heb ik op verschillende beesten gezeten maar nog nooit op een paard. Beesten die ik gehad heb nu zijn: Broertjes, Olifanten, Kamelen en paarden.

Wij kregen ieder een eigen paard om te besturen richting een oud huisje zoals de nomaden die gebruiken. Adriaan en ik hadden gelukkig paarden die gewoon de tijd namen voor het ritje. Voelde mij gewoon Lucky Luck, alleen sneller dan mijn schaduw was ik niet echt.

Eenmaal bij het nomade huisje aangekomen een lekker kopje thee gedronken met de plaatselijke bewoonster. Wij waren waarschijnlijk maar 3 kilometer verder maar het voelde echt als de prairie, wat natuurlijk niet kan want dat is in Amerika maar dan in de wilde weide.
De terugweg begon voor Adriaan en ik voorspoedig, onze paarden waren de rust zelf en liepen langzaam richting huis.
Bing heeft in een ver verleden ooit een keertje in zijn geschiedenis op deze aarde paardrijlessen gehad. Hij wist door die ervaringen die hij toen had opgedaan hoe hij zo’n paard een beetje kon kietelen. Op de heen weg viel het allemaal wel mee. Echter op de terugweg was dat een ander verhaal.

Als er 1 schaap over de dam is dan volgen er meer. Zeg maar dag tegen het zooitje want de paarden gingen er met onze reisgenoten ervandoor. Ieder met een eigen doel voor ogen en allemaal op een tempo dat de meest gevorderde Dakar rijder er moeite mee zal hebben ze bij te houden.
De tocht die Adriaan en ik in 50 minuten afleggen was voor de rest in 10 minuten voorbij.

Onderweg was Bing zijn portemonnee verloren. Adriaan en ik hebben hem nog kunnen spoten op onze terug weg maar kregen onze paarden niet aan het stoppen. Helaas dat die Mongolen niet eerlijk zijn anders hadden wij niet de rest van de dag zitten wachten tot de politie het zooitje had afgehandeld.

Met enige vertraging zijn wij aan het eind van de dag op weg gegaan naar BoaTao. Daar hebben wij in een lekker Chinees restaurant gegeten en richting het hotel gegaan wat prima was.

Na een avontuur met een taxichauffeur zijn wij toch in een Juiba aangekomen, voor jullie zal ik kroeg/disco schrijven.
Wij vroegen om een kroeg in de buurt, de man zei dat hij wel wat wist. Nadat wij nadrukkelijk hadden gezegd niet VER WEG zijn wij 20 kilometer verder op uit de taxi gestapt. Na een discussie met de chauffeur hebben wij hem niet proberen te betalen maar deze kerel gaf niet op. Hij bleef maar in de nieuwe taxi stappen die wij hadden aangehouden. Uit eindelijk heeft de nieuwe taxi chauffeur die kerel geld gegeven en was het probleem eindelijk opgelost.

Dag 3

Nadat wij wat laat op gang waren zijn wij richting de woestijn gegaan. Hier aangekomen blijkt maar weer dat reizen in China absoluut niet makkelijk en goedkoop is. Je euro’s vliegen om je oren. Het lijkt ook wel of de Chinese toeristen het allemaal geen reet kan schelen.

Wij kregen eerst schoenen aan tegen het zand, daarna kaartje gekocht. Wij mochten naar binnen maar dan mochten wij niet verder dan het hek, als je verder wilde moest je weer een ander kaartje kopen om met de Jeep naar de hoogste duin te worden gebracht. Zag er allemaal heel erg mooi uit. Ik weet nu hoe een Dakar coureur zich voelt in zijn Jeep. Op het duin scissor, paper, stone gedaan wie er van de berg af moest rollen. Adriaan was de hele dag al de lul dus die kon rollend naar beneden.

Daarna nog even wezen sandsliden en met een kabelbaan naar beneden van de rand van de woestijn.

Na de woestijn zijn wij richting Genghis Khan zijn mausoleum gereden. Voor de personen die niks van Genghis Khan weten zou ik zeggen dat je even op wikipedia moet gaan zitten lezen. Deze kerel heeft het grootste land van de wereld gehad, van China tot Polen was allemaal onder zijn macht.
Erg mooi allemaal maar van zijn lijk was niks te merken, wel allemaal sterke verhalen en dingen die ze gevonden hebben over hem.

S’avonds voor de 6de keer van de vakantie Chinees gegeten en het begon ons allemaal een beetje te irriteren. Je wordt zo simpel van het zelfde voedsel elke dag, die mensen hier kennen niet echt variatie. Misschien zit dat in de cultuur. Elk persoon die er vanuit gaat dat je in China lekker kan eten zal ik 1 maand lang Chinees eten laten eten zoals ik dat gegeten. Als er mensen zijn de ‘Super Size Me’ hebben gezien dan kan je zo’n persoon daar mee vergelijken. Heb je de film niet gezien? Ga dan maar even in de hoek zitten en je schamen want het is een must see!

S’avonds wederom de dansvloer opgezocht en het hele stadje onveilig gemaakt.

Dag 4

S’ochtends wederom de strijd met het lekker warme bed en onze gids. Clean, een heel erg aardig meisje dat haar best deed om 6 jongen in bedwang te houden. Als wij Chinees waren geweest had ze denk al moeite gehad maar met 6 Nederlandse jongens hadden wij van te voren al kunnen aangeven dat het een wilde week zou worden. Ook onze chauffeur zat ons op de hielen. Een communist in hard en nieren hield zich vast aan routine en wilde er niet vanaf wijken. Terwijl wij dachten, doe relaxt wij betalen jou jij luistert maar lekker naar ons!

Na het missen van het ontbijt zijn wij richting een van de laatste en enigste Lama temples gegaan van China die buiten Tibet staan. Toen deze tempel nog helemaal up to date was waren er 1200 monniken aanwezig om de wijzen lessen van de opper Lama over te nemen.
Tegenwoordig kunnen die kerels geen eens meer met hun kop bij de werkelijkheid want daar heb je toch echt internet voor nodig. Echter hier vieren wierook en boeken over de geschiedenis hoogtij dagen.

Na de tempel lekker gelunched bij de KFC. Eindelijk een keertje friet! Hierna onze reis voortgezet richting Hohhot.

Na het regelen van een hotel zijn wij opzoek gegaan naar een spa, wij konden dan eindelijk warm douchen en schoon worden.

Daar aangekomen wisten ze niet wat hen overkwam. 6 witte jongen die hun clubje binnen kwamen. Was heel erg vermakelijk om hun gezichten te zien. Wij wilde eerst een massage. Dit werd echter verkeerd verstaan en er kwamen 6 hoeren te voor schijn. Wij mochten keizen uit het schoolmeisje of de minnares en nog vele andere opties. Nadat wij met zijn 6en waren bekomen van het lachen hebben wij de meiden naar huis gestuurd en nog een keer uit gelegd dat wij een massage wilde.
Uit eindelijk hebben wij die gekregen. Wij werden over 3 kamers verdeeld en hebben een massage gekregen, volgens mij heb ik nog nooit een voet massage gehad terwijl er iemand bovenop mij stond.
Hierna nog een lekker scrub behandeling gehad waar letterlijk elke vierkante centimeter wordt behandeld.
Om af te sluiten de sauna in en even een paar biertjes in het zwembad gedronken. Wat allemaal wel niet kan in China!

Dag 5

Deze dag hebben wij lekker genomen om uit te slapen. Het was wel nodig ook want elke dag rond 6 uur slapen en 8 uur opstaan gaat wel zijn tol eisen aan het eind van de week.

Wij zijn lekker gaan ontbijten bij een Chineze interpetatie van Westers eten. Ik had gelukkig het goede besteld maar een aantal van de groep hadden eten dat je het liefst door de WC wilde trekken.

Hierna zijn wij naar oldtown gegaan. Zag er heel erg grappig uit. gebouwen waren anders dan wij gewend zijn van BJ en SH. Er was ook een moskee in de buurt dus er liepen veel moslims overstraat die allemaal nog aan het vasten zijn. Voor de moslims onder ons, nog maar een paar dagen en dan is het over!
Bing heeft onderweg nog een optreden gegeven in zijn beste Chinees en dat was heel erg vermakkelijk.
Net daarvoor heeft Rick een weddenschap verloren waardoor hij als 1 van de YMCA mannetjes of Bearforce1 gasten door het leven ging.
Barry heeft ook die dag de liefde verklaart aan een manderijn.

Wij hebben de dag afgesloten met een potje veer hooghouden voor het vliegtuig.

S'avonds even met Debbie gebeld en mijn e-mails proberen te checken met het gebrekkige internet. Is gelukkig maandag gerepareerd en daardoor kan dit stukje op internet staan!

Dag 6

Jullie dachten dat de week al voorbij was maar dat is hij nog niet. Een tijdje geleden heb ik tickets voor de Formule 1 gekocht. Zaterdag zijn altijd de qualificaties dus daar zijn wij heen gegaan.
Eenmaal daar dan is dat circuit echt heel erg groot en de hoofdtribune ziet er heel erg vet uit.
Hebben die dag de Porsch cup gezien, formule ford en formule 3000 volgens mij.

Rick en Barry zijn na de race naar huis gegaan en ik ben nog even naar de hoofdtribune gelopen om te kijken wat daar allemaal te doen was. Heb er een beetje over al de mooie auto's staan geilen en ik dacht dat Hummers met 22 inch velgen er belachelijk uitzagen op foto's maar heb het nu een keertje in het echt gezien.

Bij de BMW stand gezien hoe een F1 coureur trained en ik ben bang dat het niks voor mij zal zijn. Denk ook niet dat je als coureur een keertje kan doorzakken en de volgende dag de training succesvol kan afleggen. Je moet zo'n snel reactie vermogen hebben dat je eigenlijk altijd achterloopt.

S'avonds hebben wij met zijn alle nog iets gegeten bij de duitser. Was weer best lekker maar ik heb betere schnitzel gehad.

Dag 7

De dag van de race, op tijd opgestaan om nog een goede plek te kunnen bemachtigen op de tribune. Wij hadden aardige zitplekken en keken uit op een paar bochten en het rechte stuk.

Dat het die dag veel regende was heel erg vermakkelijk omdat er meer actie op de baan te zien was. Ik heb de formule 1 niet heletijd gevolgd maar die dingen klinken in het echt veel beter dan op TV. Was blij dat ik een paar earplugs had want die komen wel van pas.

Heb nu in het echt gezien hoe zo'n race verloopt en het is eigenlijk sneller voorbij dan je wilt. Maar zou wel leuk zijn als al die karretjes dichter bij elkaar blijven. Kan natuurlijk niet alles hebben!

Ik ga vanavond nog even de foto's online zetten en ze verwerken in mijn mooie verhaaltje want het zijn er weer onwijs veel. Hebben jullie weer allemaal wat te doen op je werk of op school.

Laterzzzz

de kerstman 
Tuesday, October 9, 2007, 12:50 PM
goh er staat eindelijk wat op je site, wat een aangename verrassing :P

groetjes roland

Christian Schenk 
Wednesday, October 10, 2007, 04:00 AM
Gaan wij nu bijdehand doen heel erg klein broertje, je weet wel dat ik binnenkort weer in Nederland ben om je ass te smacken little SHAPI!

Daan 
Thursday, October 11, 2007, 03:41 PM
Ey man. Weer genoeg meegemaakt zie ik en een goede tijd daar. Klinkt allemaal nice, alhoewel ik wel ff nodig had om die lap text door te spitten :)
Weet niet of je de afgelopen tijd het nieuw in de gaten houdt, maar hier is ff een wat zwaardere tijd achter de rug. Dat verhaal met die 5 gewonden en een suicider zeg maar..

Nog maar 6 weken en dan kan ik iig weer mijn ass er af vriezen in Nederland. ;)

Ltr, Daan.

barry ruigrok 
Thursday, October 11, 2007, 07:13 PM
ah gossie daan ik zal wel een winterjas meenemen als ik je op moet halen maar denk dat je ouders het doen mzzls

Daan 
Thursday, October 11, 2007, 08:09 PM
Geen idee wie het doet, neem al een trui mee voor de zekerheid. Maar ik weet wel dat als ik op vrijdag land dat ik dezelfde avond in de kroeg moet staan :)

Christian Schenk 
Friday, October 12, 2007, 03:38 AM
MOeten is zo'n groot woord, ik weet in iedergeval dat ik in een weekend thuis ga komen. Laten wij zeggen rond de 19de?!?!

Christian Schenk 
Wednesday, October 17, 2007, 05:34 AM
Ik heb mijn terug ticket verzet naar de 20ste van januari, ben ik net op tijd om mijn vader te helpen met verbouwen, dit keer gaan wij het wel afmaken!

barry ruigrok 
Saturday, October 20, 2007, 02:31 PM
hey chris heb je eigenlijk een nieuw telefoon nummer want hier staat een ander nummer als waar wij smsjes van krijgen mzzls


A fascinating discussion is worth comment. I believe that you need to publish more on this subject matter, it may not be a taboo matter but generally folks don't discuss such issues. To the next! All the best!!  
Friday, June 2, 2017, 10:29 AM
A fascinating discussion is worth comment. I believe that you need
to publish more on this subject matter, it may not be a taboo matter but generally folks don't discuss such issues.
To the next! All the best!!

XRumerTest  
Sunday, July 23, 2017, 03:02 PM
Hello. And Bye.

Comments 
Comments are not available for this entry.